Polatlı'nın en çok okunan habercisi

  • Dolar 32.2841
  • Euro 35.0069
  • GR ALTIN 2445.6
  • ÇEYREK 4024.2

Başkentte "Tokat Tanıtım Günleri" etkinliği başladı

Başkentte 4 gün sürecek "Tokat Tanıtım Günleri" etkinliği, Başkent Millet Bahçesi'nde başladı.

Başkentte
  • 13 Ekim 2023, Cuma 13:58

Başkentte 4 gün sürecek "Tokat Tanıtım Günleri" etkinliği, Başkent Millet Bahçesi'nde başladı.

Tokat Dernekler Federasyonunca düzenlenen tanıtım günlerinin ilk gününde stant açan esnaf, yöreye özgü ürünleri tanıttı.

Federasyon Başkanı Kamil Dündaroğlu, etkinliği ilk defa Ankara'da 2005'te düzenlediklerini belirterek, 6 bin yıllık kültür ve tarihe sahip Tokat'ın kamuoyuna tanıtılması gerektiğini ifade etti.

Dündaroğlu, bu yılki organizasyonda yerel lezzetlerden "yoğurtmaç, Erbağ katmeri, cevizli çörek, Zile pekmezi" gibi Tokat toprağında yetişen birçok ürününün yer aldığını aktardı.

Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Tokat için "alimler konağı, fazıllar yurdu ve şairler yatağı" ifadelerini kullandığını hatırlatan Dündaroğlu bu kapsamda yarın Tokatlı şairlerin şiir dinletisine yer verileceğini ifade etti.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin, "İklimi ve insanı mutedil olan Tokat'a gitmek gerek." sözünü hatırlatan Dündaroğlu, kenti 200 bin üzerinde Tokatlının yaşadığı Ankara'ya getirdiklerini belirterek tüm başkentlileri ve hemşehrilerini etkinliğe davet etti.

Tokatlı esnafın yöresel ürünleriyle katıldığı etkinlik, 15 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: POHA Haber
Editör: Özge Genç

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

DDDD

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık