Polatlı'nın en çok okunan habercisi

  • Dolar 32.3834
  • Euro 34.9963
  • GR ALTIN 2325.6
  • ÇEYREK 3827.3

Yahya Toplu: Manavgat ve Marmaris'e yem ile saman göndereceğiz!

Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, Manavgat ve Marmaris'e yem ile saman yardımı yapılması konusuyla alakalı bir basın açıklaması yaptı. Toplu ayrıca; Borsa üyelerine aşılarını olması hususunda bir kez daha çağrıda bulundu.

Yahya Toplu: Manavgat ve Marmaris'e yem ile saman göndereceğiz!
  • 08 Ağustos 2021, Pazar 14:17

Manavgat ile Marmaris'te çıkan orman yangınlarında mağdur olanlara yem ve saman göndereceklerini belirten Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, borsa üyelerinden bölgede mağdur olanlara bu konuda destek istedi. 

Başkan Toplu ayrıca; borsa üyeleri adına ağaç dikileceğini ifade ederken, bunun yanında üyelerin aşılarını olması konusunda uyardı. 

Polatlı Ticaret Odası satış salonunda konuşan Başkan Yahya Toplu yaptığı açıklamada şunları söyledi. 

"Bir haftadan beri ülkemizde bir orman yangını başladı. Deprem ve yangın gibi afetlerden Cenab-ı Allah milletimizi korusun. Büyük bir olay beki deprem olsaydı daha çok ilginizi çekerdi.  Bu yangınlar depremden daha az hasar veren bir olay değildir. Ciğerlerimiz yandı Akdeniz’deki ormanlarımız içindeki hayvanlar yandı. Üreticimiz köylümüz mağdur oldu, hayvanlar telef oldu. Ülke genelinde yangın bölgelerine yardım kampanyası başlatıldı. Polatlı Ticaret Borsası olarak biz büyük bir aileyiz. Bizi öncelikle ilgilendiren o bölgede yaşayan üreticilerin köylülerin mağduriyetidir. Bu yangında mağduriyetin büyüğü kırsalda oldu. Toroslarda Yörük kardeşlerimiz yaz günü genelde hayvanları ile yaylaya çıkıyorlar. Bütün otlaklar yandı hayvanlar aç. Bölgede iki büyük mağduriyetin yaşandığı Antalya Manavgat ve Marmaris’le görüştüm. Borsa olarak yem ve saman göndermeyi düşünüyoruz. TOBB ayrıca kampanya başlattı. Odalar Birliğine bilgi vermek kaydı ile bölgeye yem ve saman gönderecek, un fabrikaları da kırık yem verecek. Kuşlara bile atılsa büyük bir hayırdır. Siz üyelerimizinde katkı yapmasını bekliyorum. İnşallah her birine bir kamyon yem, bir kamyon saman gönderip yaralara merhem olabilirsek ne mutlu bizlere." diye konuştu. 

- Başkan Toplu; Her üyemiz adına bir ağaç dikeceğiz

Yanan ormanların Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu ve her üye için bir ağaç dikeceklerini söyleyen Başkan Toplu, "Deprem olur, yıkılan bina 6 ayda dikilir. Orman yandığı zaman bu ormanları 50 senede yerine getiremeyiz. Ülkemiz için çok büyük bir kayıp, bu bölgelere gittiğinizde yanan ormanların yerine kül ve kaya kalıntılarını gördüğünüzde ağlarsınız. Bizim elimizden gelen o vatandaşlarımıza yardım etmektir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başlatmış olduğu her üye için bir ağaç kampanyasına sizin adına katkı vereceğim. Her üyemiz adına ağaç dikeceğiz.” 

İkinci bir kapanmayı ülke ekonomisinin kaldırmayacağını ve bu anlamda birkez daha aşı konusunda borsa üyelerine çağrıda bulanan Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, "ikinci bir kapanmayı bu ülkenin ekonomisi kaldırmaz. Yanınızda kim çalışıyorsa aşı yaptırmalarını istiyorum. Bunu kontrol edeceğiz. Önceden aşı yoktu, şimdi temin edildi vatandaşlarımız aşı olmuyor. Aşı olunmuyor diye bir daha mı kapanalım? Aşı olmayan bölgelerde hasta oranı daha yüksek. Polatlı’da aşı olmayan bir kişi kalmasın istiyorum. Ben çalışanlarımın hepsine aşı yaptırdım. Herkes bunu yaparsa aşı olmayan kalmaz.” dedi.

Bunun üzerine satış salonundaki üyelerde aşı çalışmalarına katkı sağlayacaklarını belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: POHA Haber

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

DDDD

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık