Polatlı'nın en çok okunan habercisi

  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9778
  • GR ALTIN 2325.5
  • ÇEYREK 3826.0

Unesco asıl listesine girmemiz an meselesi

Polatlı Belediyesi 2021 Yılı Mahalli İdareler Çalıştayı Afyon’un Sandıklı İlçesinde gerçekleştirildi. Başkan Yıldızkaya, Gordion Antik Kenti ile ilgili açıklamalarda bulundu!

Unesco asıl listesine girmemiz an meselesi
  • 24 Aralık 2021, Cuma 3:15

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın daveti üzerine May Thermal Otel’de gerçekleştirilen Mahalli İdareler Çalıştayı’nda merkez ve kırsal mahallelerin sorunları masaya yatırıldı. Başkan Yıldızkaya çalıştayda Gordion Antik Kenti'nin Unesco süreciyle ilgili de önemli bilgiler verdi. 

Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi için yapılan çalışmalarda artık sona yaklaştıklarını belirten Başkan Yıldızkaya, "Polatlımızın iki tane büyük ve tarihi kıymeti var. Bunlar Yassıhöyük’te bulunan Gordion Antik Kenti ve Türk tarihinin kırılma noktası Sakarya Meydan Muharebesi’dir. Göreve geldiğim 2014 Yılından itibaren bu iki değerin anlatılması ve tanıtılması adına büyük gayret gösteriyoruz. Önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl bildiğiniz üzere Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yıl dönümünü çok kapsamlı programlar eşliğinde kutladık. Sesimizi tüm Türkiye’ye duyurduk. Yine Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinde artık son adımdayız. Hazırladığımız projeyi Kültür Bakanlığımıza ve İçişleri Bakanlığımıza sunduk. UNESCO Heyeti Polatlımıza geldi, incelemelerde bulundu. Artık asıl listeye girmemiz an meselesi. İnşallah 2022 Yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine girişimizi birlikte kutlayacak, şehrimizi dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri haline getireceğiz." diye konuştu. 

ELA SILA YAVUZ/POHA HABER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: POHA Haber

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

DDDD

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık