- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
- 16 Haziran 2020, Salı 21:19
- A-
- A+
- 2064 kez okundu
Polatlı'da soğan üreticileri mallarının tarlada kaldığını ve bunun tek sebebinin Tarım Bakanlığının yanlış tarım politikası olduğunu öne sürdü. Soğan üreticileri soğanın kendilerine maliyetinin 50 kuruş olduğunu ancak soğanın 35-40 kuruşa gittiğini söylerken, soğanı kaldıracak işçi parasını dahi ödeyecek durumlarının olmadığını belirttiler.
DEVLET İHRACAT VAR DEDİ, İHRACAT FELAN YOK!
Polatlı İğçiler Mahallesinde soğan üreticisi Hakan Çalışkan yaptığı açıklama da; "Soğanımız yetişmiş ama para etmediği için satamıyoruz. İşçi parasını toplamıyor, Urfa'da Reyhanlı'da soğan 35-40 kuruş, işçiye verdiğimiz 30 kuruş, bu fiyat işçiyi kurtarmıyor. Kurtarmadığı içinde yetişmiş malı sökemiyoruz. Bu malı bu şekilde bırakacağız. Devletimiz ihracat var dedi. İhracat felan yok, bizleri bu şekilde mağdur ediyor. Birde hükümetimiz 1 metre yer bırakmayın ekin diyor. Ektik ama emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Görün bakın olmuş malı satacağımız yer yok, soğan depoda değil, tarlada sökemiyoruz işte malımız bu görün."
MALI TARLADA BIRAKTIK!
Soğan üreticisi Çalışkan sözlerinin devamında, "Ektik, bir sene gözüne baktık. Yetişmiş mal ne diyelim kaderi yok mu diyelim. Bize kimse el uzatmıyor, ekin ekin dediler, ektik ama kimse bir şey yapmıyor. Bizi 1 lira kurtarır, 35-40 kuruş değil. Tarım Bakanlığı kesinlikle bize destek olmuyor. Bakanlığın bize desteği olsa bu malı bugün sökeriz. Gördüğünüz gibi yetişmiş malı tarlada bıraktık." ifadelerini kullandı.
ÜRETİCİDE KAZANSIN TÜKETİCİDE!
Kendilerinin belirlediği fiyatın herkes için mahkul bir fiyat olduğu söyleyen Soğan üreticisi Hakan Çalışkan, "Bizim fazlasında gözümüz yok, biz hakkımız olanı istiyoruz. Hak isteyen terörist ilan ediliyor, bizi de tüketiciyi de 1 lira fazlasıyla kurtarır, kimse bizim bu ürünü yetiştirirken çektiğimiz çileyi ve harcadığımız parayı bilmez. Bu ürünü kaldıracak işçiye 30 kuruş, bize 70 kuruş yeter. Ne yazık ki çiftçi her hasat döneminde hak ettiğini alamıyor." dedi.
Son olarak soğan üreticilerin terörist ilan edildiğini belirten soğan üreticileri, soğanlarını kimsenin almadığını ifade etti. Dış ülkelerle ihracat konusunda binlerce ton anlaşma yaptıklarını hatırlatan soğan üreticileri, tarım bakanlığının yaptığı yanlış politikalar yüzünde soğan ihracatı yapamadıklarını açıkladılar.






Kaynak:
POHA Haber
HABERE YORUM YAZIN

-
Polatlı'da tarlalar farelerin istilasına uğradı!
-
İcralık çiftçi hayal kırıklığına uğradı! Çiftçi gündeme bile gelmedi!
-
Ankaralı çiftçi, tarlasında tropikal bamya yetiştirdi
-
Tarım Kredi’den borç yapılandırma açıklaması
-
Anadolu Ajansı yaptığı haberle çiftçiyi kandırdı
-
Borç batağındaki çiftçiye kötü haber!
-
Arpa ve Buğdaya TMO'da Zam Yaptı!
-
‘Yüzbinlerce ‘Hobi Bahçeleri’ Sahipleri; Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çözüm istiyor’