2017 yılında Polatlı Belediyesi İmar Komisyonu tarafından hazırlandıktan sonra Büyükşehir'e gönderilen ardından dönemin Büyükşehir Meclis Üyeleri tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçirilerek, Şehitlik Mahallesi’ndeki tarlaların parselasyonu yapılmış ve 1 emsalden 1.8 emsale çıkarılmıştı.
CHP'nin o dönemki Polatlı İlçe Başkanı Selami Ovacık, konuyu yargıya taşımış ve 'Polatlı tarihinin en büyük imar rantı' olarak konuyu kamuoyuna lanse etmişti.
Polatlı Belediyesi tarafından bölgedeki inşaatlar durdurulurken, yeni bir ruhsat verilmeyeceği belirtildi.
İnşaatlerin durdurulmasına ilişkin POHA Haber'in edindiği bilgilere göre ise; temelden ev alan ve parasını ödeyen bir çok vatandaşın olduğu bu vatandaşların ise paralarını müteahhitlerden istediği öğrenildi.
Büyükşehir Belediyesi'nin hukuki süreçten dolayı frene bastığını belirten Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.
"Emsal belirleme yetkisi Büyükşehir'de aslında 5 binlik yapma yetkisi Büyükşehir'de yani bize sormadan kendisi yapabilir ama uygulama şöyle oluyor; İlçe belediyeleri tavsiye ekranı hazırlıyor Büyükşehir'e sunuyor. Fakat bu, şu anlama gelmiyor yani ilçe belediyesinin yapmış olduğu planın aynısını Büyükşehir Belediyesi onaylar anlamına gelmiyor. Özellik o bölge de daha önce yapılan bir plan vardı. 2006'da yapılmış bir plan. 13 yıl geçmiş fakat plan kesintilerden dolayı uygulanamıyor. Plan yapılmış ama plan uygulama alanı bulunamıyor yani hiçbir şey yapılamıyor. O zaman biz dedik ki bölgeyi genişletelim. Yani biraz daha alanı genişleterek kesintileri dengeleriz diye düşündük. Fakat imal komisyonunun şöyle bir eleştirisi olabilir dediler ki Polatlı'da zaten çok büyük imara açılan bir alan var, yeni bir alana ihtiyaç yok buraları katmayın dediler, tarım görüşü aldığımız halde. Burada sonra katılabilir mi? Katılabilir tabii ki. Şu anda eski planın sınırlarında yani 2006'da yapılan planın sınırına getirdiğimiz zaman planı uygulamak için zaten mecburiyetten emsalin düşürülmesi gerekmektedir. Bunu Büyükşehir Belediyesi imal komisyonuyla, dairesiyle görüşerek plan uygulaması hazırladılar, sundular ve onayladılar. Yani biz kafamıza göre burayı 1-2 yapın burayı 1-4 yapın burayı hiç verin çok verin az verin deme şansımız yok ama genel kanaatti şu; bundan sonra artık yüksek emsalli planların çıkmasını ben çok zor görüyorum yani herkes yatay imari olsun istiyor. O bölge de 1 emsal 08 emsallerin olduğunu biliyorum, kademeli olarak değişiyor. Yani durumun safahatı bu" dedi.
Yorum Yazın