Kulaklı Orman Baykuşu (Asio Otus) son günlerde Polatlı ve çevresinde oldukça fazla görülen bir kuş türü, soyu azalan bu kuş türü daha önce Beyobası Mahallesi'nde görülmüştü.
Polatlı'da Ünal Gürsoy isimli bir vatandaş tarafından Sarıoba Mahallesi'nde bulunan Kulaklı Orman Baykuşu, Gürsoy tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere koruma altına alındı.
Baykuşlarla ilgili bilgi!
Gece yırtıcıları grubuna giren, tüylü ve büyük başlı bir kuş olup, geceleri avlanan bir hayvandır. Baykuşlar; 60 ile 70 sene boyunca yaşayabilirler. Bununla birlikte 18 ile 70 santimetre boylarında olabilirler. Baykuşların bilinen 123 çeşidi bulunur.
Polatlı ve Bursa'da özgü olarak yaşamına devam eden kulaklı orman baykuşu nesli giderek azalan bir kuş türüdür. Şu an için resmen koruma altında değil, ancak korunması gereken kuş türüdür. Açık ormanlık alanlarda, nehir kenarlarında ve çalılıklarda yaşarlar.
Kulaklı orman baykuşu ne yer?
Uzun ve dik kulak benzeri tüyleriyle (kulak tutamı) dikkat çeken kulaklı orman baykuşları genellikle küçük kemirgenlerle kışları ise küçük kuşlarla beslenmektedir.
Yorum Yazın