Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya 100. Yıl etkinlikleri kapsamında bir çok milli mücadeleye büyük katkıda bulunan farklı şehirlerle Kardeş Şehir protokolü imzaladı. Sakarya Zaferi 100. Yıl etkinlikleri kapsamında 13 Eylül’de Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Dumlupınar Belediyesi ile Polatlı Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Protokole Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Dumlupınar belediye Başkanı Şemsettin Akağaç imza attı.
Kardeş Şehir Protokolü imza töreninde konuşan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, "Bu yıl malum zaferimizin 100. yılı bu maksatla bizde Belediye meclisimizin aldığı karar ile Milli Mücadelenin yaşanmış olduğu illerde ilçelerde beldelerdeki belediyelerimizde kardeş şehir Protokolü imzalayarak, kardeşlik bağlarımızı tarihi bağlarımızı güçlendirme niyetindeyiz. Daha önce Giresun ve İnebolu belediyemiz ile imzalamıştık kardeş şehir protokolünü bu günde Dumlupınar belediyemizle kardeş şehir protokolünü imzalıyoruz. Tarihi bağların güçlenmesi ümidiyle." dedi.
Polatlı Belediyesi ile Dumlupınar Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolü ardından Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç bir konuşma gerçekleştirdi. Akağaç konuşmasında, "Kadim Türk milletinin Zümrüdüanka misali küllerinden doğduğu varlığının ve bağımsızlığının ispatı olan sancağın yere düşürülmediği topraklar olan, 7’den 70’e kadın erkek on binlerce şehidin ebediyete kavuştuğu, Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Çetmi köyünden babası ile savaşa gelen sekiz yaşındaki Ömer Oğlu Hüsnü gibi nicelerinin bu vatanı kurtarabilmek için savaşa girdiği ve kanları ile suladığı gelincikler tarlası olan Dumlupınar’ımızdan hepinize sevgi ve selamlar getirdim. Cumhuriyete giden yolda tüm varlığı ile bu işin içinde yer almış, Polatlı ve Dumlupınar olarak milli mücadelenin 100. Yılında göstermiş olduğumuz bu dayanışma hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bu iki gözde ilçenin kardeşliğinin tescillenmesi de büyük emeği geçen Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya'ya onun nezdinde Kadim Koç'a sonsuz teşekkür ederim."
Yorum Yazın