Özel okulların pandemi nedeniyle velilere dayattığı 'okullar pandemiden dolayı kapanırsa, öğrenci bu süre zarfında eğitim görmezse, veli (paranın iadesi) hiç bir hak talep edemez' maddesi MEB tarafındanda kabul edilmedi.
Samsun'un Bafra ilçesinde Ahmet Şimşir adlı bir velinin özel okul ile yaptığı 10 bin 500 TL'lik anlaşmada yer alan 'okullar pandemiden dolayı kapanırsa, öğrenci bu süre zarfında eğitim görmezse, veli (paranın iadesi) hiç bir hak talep edemez' maddesi MEB tarafındanda kabul edilmedi.
Geçersiz sayılan maddede öğrenci velisi taksitli ödeme ile çocuğunu gönderdiği özel okulda öğrencisinin eğitimi kadar para ödeyeceği kararı çıktı.
Ahmet Şimşir, çocuğunun okuduğu süre boyunca çıkan parayı özel okula yatırmasına rağmen, özel okulun kendisinden geri kalan parayı talep etmesi üzerine yaptığı şikayette olumlu sonuç aldı.
Buna göre; özel okul peşin olarak aldığı ücretten öğrencinin eğitim gördüğü süresini alarak, görmediği eğitim süresi parasını veliye tekrar iade edecek.
Yine taksitli özel okul ödemelerinden özel okul, eğitim verdiği öğrencinin velisinden para talep edemeyecek.
HABER MERKEZİ
Yorum Yazın