Ovacık, "Başkent Kart" hizmeti ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başarıyla uyguladığı insan odaklı belediyecilik anlayışında yeni bir aşamaya geçildiğini belirtti. Mastercard alt yapısıyla hazırlanan kartın sadece Ankara'da değil, tüm dünyada kullanılacağını ifade eden Ovacık, Başkent Kart’ın tüm iş yerlerinde ve internet alışverişlerinde kullanılabileceğini, sosyal yardımların da bu kart vasıtasıyla halka ulaştırılacağını bildirdi.
Ovacık, "Başkent Kart ile İnsan Odaklı Belediyecilik Anlayışında Yepyeni Bir Aşamaya Geçildi"
ATO Congresium’da düzenlenen ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından sunumu gerçekleştirilen Ankara Büyükşehir Belediyesi "Başkent Kart" hizmeti tanıtım törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, en kapsamlı şehir kartı uygulaması olan "Başkent Kart" hizmeti ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak "Başkent Kart" hakkında bilgiler verdi.
Ovacık, "Başkentimizi her türlü yeniliğin öncüsü kılmak ve onu bir marka kent haline dönüştürmek için atılan adımlardan birisi olan Başkent Kart sosyal demokrat belediyecilik noktasında en geniş kapsamlı ve anlamlı bir modeldir. olmasını diliyoruz. Seçim sathı mahallinde "Sosyal Yardımlar Kesilecek" yaygaraları koparanlar gördü ki; Sosyal yardımlar ayrırım yapılmaksızın artarak devam etti. 31 Mart’tan bugüne Ankara Büyükşehir Belediyesi, yardımların başa kakmadan da yapılabileceğini göstermiştir ve bu anlamda Başkent Kart uygulaması bir devrim niteliğindedir. Başkent Kart, etrafta beton yığınları, ölü yatırımlar ve israf çöplükleri göremeyince eksiklik hissedenlere, bizim belediyecilik önceliğimizin ne olduğunu bir kere daha göstermiş olacaktır. Temeline huzuru ve bereketi koyduğumuz bu anlayış, bir yandan gelişen teknolojiyi insanımızın önüne sererken, diğer yandan da sosyal yaraları sararak, şehrimize refah, dayanışma ve kardeşlik taşıyacaktır." ifadelerinde bulundu.
Ovacık, "Yurttaşımız için Yurttaşımızla Birlikte"
Seçimlerden önce verilen sözlerin seçimlerden sonra bir bir yerine getirildiğinin görüldüğünü, tanık olunduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Selami Ovacık, "Yurttaşlarımız için yurttaşlarımızla birlikte yola çıktık. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mansur Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediyemizin tüm birimleri, Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi, insan odaklı belediyecilik anlayışı noktasında Türkiye’ye örnek olacak önemli adımı atmış durumdadır. Bu anlamda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mansur Yavaş ve Büyükşehir Belediyemizin tüm birimlerine bu şehrin bir yurttaşı olarak teşekkür ediyorum.Daha ilk uygulamada Mansur Başkanımızın ifade ettiği üzere, Başkent Kart üzerinden yapılan harcamalar sonucunda Büyükşehir Belediyesi 213 bin 233 TL gelir elde etti. Bu paranın tamamı yine sosyal yardım alan aileler için harcanacak. Nerede olursa olsun; alın teriyle para kazanıp bu helal parayla kartımızı kullanan herkes, ihtiyaç sahiplerine nefes verdiğini bilecek, yatağa aç girenlerin, tebessümü unutan çocukların, uzatılacak el bekleyen mağdurların derdine yetişmenin huzurunu yaşayacaktır." ifadelerinde bulundu.
İlk uygulamada, sosyal yardım alan 112 bin 785 aileye Başkent Kart’ın teslime edildiğini ve 400’er TL’den toplam 45 milyon 114 bin TL tutarında bakiye tanımlandığını ve 43 milyon 833 bin TL tutarında harcama yapıldığını belirten. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Selami Ovacık, Başkent Kart kullanmak isteyen Polatlı’lıların, www.baskentkart.com.tr ve Başkent Mobil uygulaması üzerinden online olarak ya da Büyükşehir Belediyesi A Blok’ta bulunan Başkent Kart Bankosu ya da Sıhhiye Başkent 153 üzerinden fiziki olarak başvuru yapabileceğini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın