Yeniden kontrollü normalleşme süreci kapsamında Polatlı Kaymakam Murat Bulacak, Emniyet Müdürü Şener Derin, Jandarma Komutanı Erkan Çinar, Polatlı Belediyesi Zabıta Müdürü Sabri Ünal, restoran, lokanta, kafetarya, internet cafe, çay bahçeleri ve kahvehaneleri denetledi.
Kaymakam Bulacak, denetimlerde HES kontrolü yaparken, esnafa HES'in bu süreçte önemli olduğunu ve HES'i olmayan müşteriyi kabul etmemeleri gerektiğini ifade etti.
- "Ne kadar dikkat edersek, o kadar hızlı atlatırız"
Denetim sonrası POHA Haber'e konuşan Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, "Vatandaşlarımız hakikaten duyarlılık gösteriyor. Esnafımız dikkat etmeye çalışıyor, özellikle biz bu denetimlerimizde biraz daha uyarı ağırlıklı, konuyu açıklamak, HES'in önemini, maske, mesafe ve masaların düzeni başta olmak üzere diğer konularda uyarıyoruz. Gördüğümüz kadarıylada uyum gayet güzel, biz ne kadar uyum gösterirsek maske, mesafe ve hijyene biz ne kadar dikkat edersek bu pandemi sürecini o kadar hızlı atlatırız diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.
- "Vakalarda artış yok"
Polatlı'daki vaka sayılarından artış olmadığı belirten Kaymakam Bulacak, "Vaka sayılarımız şuan için iyi ama ne diyoruz. Ne kadar dikkat edersek vaka sayılarımız o kadarda düşecek. İnşallah istiyoruz ki sıfır olsun."
- "Ev ziyaretlerine ara verelim"
Ev ziyaretlerinde vakanın daha çabuk bulaştığını ve bu yüzden ev ziyaretlerine bu süreçte ara verilmesi gerektiğini belirten Murat Bulacak, "Biz istiyoruz ki misafirliği sıfırlayalım. Komşu komşuyu kapıda selamlasın. Hiç bilmeden hastalığı yaymayalım, iki aile bir araya geldiğinizi düşünün 10 kişi bir anda 1 kişideki hastalık 10 kişiye bulaşıyor. Onun tedbirlere uyalım ve bu süreci birlikte yenelim" dedi.
Yorum Yazın