Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘kadın dostu’ uygulamalarına hız kesmeden devam ediyor.
Toplum sağlığını önceleyen projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, Gazi Üniversitesi ile iş birliği yaparak imzaladığı “Kadın sağlığı bilgilendirme seminerleri” projesini hayata geçirdi. Başkent genelinde bulunan 21 Kadınlar Lokali’nde “kadın sağlığı” konulu seminerleri ile kırsal ilçelerde “saha çalışmaları” başlatıldı.
AMAÇ: KADIN SAĞLIĞI KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın Aile Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Altındağ Kadınlar Lokali’nde düzenlenen seminere 16’sı yabancı, 28’i ise Türk vatandaşı olmak üzere toplam 44 kadın üye katıldı.
Bu seminerlerin Başkent’te yaşayan kadınları kadın sağlığı konusunda bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla başlatıldığını belirten Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Sıdıka Pelit Aksu, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Biz bu dönem Gazi Üniversitesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol imzaladık. Bu kapsamda da Ankara bölgesindeki Kadınlar Lokallerine ulaşarak kadınlara eğitim vermekteyiz. Bu eğitim konularımız arasında kadın iç ve dış üreme organları, gebelik süreci ve kadınların kendi bedenlerinde yapabilecekleri muayeneleri içeren konulara karşı kadınlarda farkındalık oluşturmayı istiyoruz. Kadınlarımızın sorularını cevaplandırırken bir sonraki aşamada da onların talep ettikleri konularda yeniden düzenleme yapıp eğitimlere devam edeceğiz.” dedi.
SEMİNERLER YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK
Yıl sonuna kadar devam edecek seminerler görsel slayt gösterisi ve maketlerle desteklenerek anlatılırken, Altındağ Kadınlar Lokali’nde gerçekleştirilen seminere katılan lokal üyesi kadınlar, edindikleri bilgiler hakkında düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
-Gökçen Gökçe: “Bu yaşıma kadar bilmediğim konular varmış. Bu bilgilere ulaştığım için kendimi şanslı buluyorum. Bütün kadınların bu bilgileri öğrenmesi gerekiyor. Genç, yaşlı, çocuk demeden insanın kendini tanıyabileceği her bilgi bize fayda sağlar.”
-Raina Kayral: “Ara ara bu tarz seminerler veriliyor. Bizi arayıp eğitimlere davet ediyorlar. Kadın sağlığıyla ilgili pek çok bilgiye ulaşma imkanı bulduk.”
-Sultan İrezar: “2 çocuk annesiyim. Kadın sağlığıyla ilgili bilmediğimiz çok şey var ve bizde bu farkındalık oluşturuyor. Sağlıklı çocuklar yetiştirmek ve sağlıklı bireyler yetiştirmek için önce bedenimizden başlayarak bilgi sahibi oluyoruz. Belediyemizin bu hizmetinden çok memnun kaldık.”
-Makbule Şeker: “Bize eskiden bu olanaklar sunulmuyordu. Eğitimler için geç kalmadığımızı düşünüyorum. Belediyemize buna ön ayak olduğu için de teşekkür ediyorum. Aklımdaki soruları yanıtlama şansı buldum ve aydınlandım. Bize değer verip bu bilgileri bize ulaştırdınız için sağ olun.”
Yorum Yazın