Polatlı'nın en çok okunan habercisi

  • Dolar 32.4764
  • Euro 34.8904
  • GR ALTIN 2478.6
  • ÇEYREK 4079.6

'Kadın Dostu Polatlı' için harekete geçtiler!

Polatlı'da dört siyasi partinin kadın meclis üyeleri bir araya gelerek 'Kadın Dostu Polatlı' için kolları sıvadı.

'Kadın Dostu Polatlı' için harekete geçtiler!
  • 12 Ocak 2021, Salı 21:40

Polatlı Belediyesi olarak Kadın Dostu Kent ve Avrupa Yerel Eşitlik Şartını yerine getiren belediye unvanını almak için Polatlı Belediye meclisinde yer alan dört siyasi partinin kadın meclis üyeleri bir araya gelerek, 'Kadın Dostu Polatlı' için harekete geçti. 

Polatlı Belediyesi kadın meclis üyeleri Serpil Öztürk (MHP), Canan Türker (CHP), Fatma Erten, Seda Aşıbol (AK Parti) ve  Ayla Kandemir (İYİ Parti) ilçede siyasi partiler, kamu kurumları, sivil toplum kurumları ve gazeteleri ziyaret ederek Polatlı Belediyesi 'yerel eşitlik eylem planına' ilişkin görüş alışverişleri yapıyorlar.

Bu anlamda POHA Haber'i ziyaret eden kadın meclis üyeleri çalışmalar ile ilgili POHA Haber İmtiyaz Sahibi Hamza Kabasakal'a bilgiler verdi.

MHP Büyükşehir ve Polatlı Belediye Meclis Üyesi Serpil Öztürk tarafından çalışmalara ilişkin verilen bilgilere göre;

"Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Kadın Danışma Merkezi tarafından 2021-2023 Yerel Eşitlik Eylem Planı taslak metni hazırlanmış olup 15 Kasım 2020 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi desteği ile Ankara Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele (2017-2020) İl Eylem Planına uyumlu olarak oluşturulmuştur. Eylem planı yapan belediyelerden deneyim paylaşımı alınmış, tarafımızca hazırlanan taslak metin ona göre düzenlenmiştir. Polatlı’daki ilgili kamu kurum ve kuruluşlardan alınacak görüşle Eylem Planı taslak metni son halini alarak 01.01.2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve 2 yıl boyunca uygulanacaktır." denildi.

POHA Haber İmtiyaz Sahibi Hamza Kabasakal, "4 siyasi partinin kadın meclis üyeleri bir araya gelerek, Polatlı için ortak karar almaları ve birlikte hareket etmeleri tepe siyasetine rağmen çok güzel ve anlamlı tabi ki günümüzde artan kadına şiddet olayları hatta kadınların öldürülmesi bizi üzen olaylardan birtanesi diyebilirim. Kadına şiddetin olmadığı bir Türkiye aslında bizim en büyük temennimiz. Proje güzel bizlerde basın anlamında bilgi verme anlamında her zaman sizinleyiz. İnşallah bu çalışmanın sonunda istenilen hedefe hep birlikte ulaşırız." dedi. 

Yerel Eşitlik Eylem Planı Öngörülen Bazı Faaliyet Başlıkları:

*Kız çocuklarına eğitim desteği

*Kadın sağlığı ve kadınlara gebelik eğitimi

*Kadın girişimcilerin desteklenmesi

*Kadın Sığınma Evi projesinin çalışmaları

*Kadın İstihdam Merkezinin kurulması

*Kadına Şiddetle mücadele kapsamında çalışmaların paydaş kurumlar ile iş birliği içerisinde yürütülmesi

*Kadın girişimcilere KOSGEB desteği ile Girişimcilik Eğitimleri verilmesi

*Planlar doğrultusunda Belediyeye ait parkların, tüm cadde, sokak ve durakların aydınlatılması ile güvenli hale getirilmesi

*Pazar yerlerinde kadın satıcılara uygun satış alanlarının tahsis edilmesi

*Polatlı Aile Danışma Merkezi ve diğer paydaş kurumlar ile iş birliği içerisinde evlilik öncesi eğitimlerin düzenlenmesi

*Yerel medyada toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında çalışmaların yürütülmesi

*Kadın Danışma Merkezinin bölgede tanıtım çalışmalarının yapılması

*Mevsimlik işçilerin çocuklarının eğitimine yönelik UNICEF ile işbirliği içerisinde gezici okul öncesi eğitim kurumlarının oluşturulması

*Engelli kadınlara yönelik Engelsiz Hayat Merkezi ile iş birliği içerisinde sosyal hayata katılımlarının arttırılması

*Eylem Planı 8 aylık dönemler halinde izlenecektir. İzleme kurulu oluşturulacaktır.

*Eylem Planı yıllık raporu hazırlanacaktır. İzleme, denetim ve şeffaflık ilkesi gözetilecektir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: POHA Haber

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

DDDD

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık