Polatlı'nın en çok okunan habercisi

  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9785
  • GR ALTIN 2325.5
  • ÇEYREK 3825.9

Hükümete çağrı tarımda kullanılan elektrik vergiden muaf olsun

Polatlılı çiftçiler hükümete çağrıda bulunarak, tarımda kullanılan elektrik için alınan vergiler ve katkı paylarının kaldırılmasını istedi.

Hükümete çağrı tarımda kullanılan elektrik vergiden muaf olsun
  • 21 Nisan 2021, Çarşamba 15:45

Polatlılı çiftçiler hükümete çağrıda bulunarak, tarımda kullanılan elektrik için alınan vergiler ve katkı paylarının kaldırılmasını istedi. Çiftçiler, "2021 yılı kurak ve sıkıntılı geçiyor. Türkiye'nin tarım başkenti Polatlı son yılların en kurak mevsimini yaşıyor. Kendi imkânlarımızla açtığımız kuyulardan, elektrikle sulama yapıyoruz. Şayet elektrikte herhangi bir kesinti vs yaşanırsa sulu tarımın da kuruyup, telef olma riski söz konusudur. Bir çok çiftçi elektrik borcundan dolayı icralıktır. Biz çiftçiler tarım üretiminde kullandığımız yüksek elektrik faturalarının 4/1 Vergi ve TRT katkı payları vs. oluşturmaktadır. Yani biz çiftçilerin ödemek zorunda kaldığı her dört liranın bir lirası KDV, TRT vs. Katkı payıdır. Çiftçilerimiz yüksek girdi maliyetleri nedeniyle zaten zor durumdadır. Çiftçi ne kurumsal nede bireysel vergi mükellefidir. Geri dönüşü olmayan KDV ve benzeri vergi kalemlerinden kesinlikle çiftçi muaf tutulmalıdır. Bu konu çok önemlidir, çünkü 84 milyon insanımızın sofrasına gelen gıdanın hammaddesi cefakâr çiftçinin alın teri ve emeği sayesindedir. Çiftçilerimize ağır yük getiren ve faturalarına yansıyan tüm vergi ve katkı paylarının biran önce kaldırılmasını ve daha önce tahsil edilmiş vergi ve katkı paylarının çiftçilerimize iade edilmesini özellikle hükümetimizden bekliyor ve talep ediyoruz" dediler. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: POHA Haber

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

DDDD

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık