Polatlı'nın en çok okunan habercisi

  • Dolar 32.3381
  • Euro 35.1807
  • GR ALTIN 2243.0
  • ÇEYREK 3690.3

Hacı Bektaş-ı Veli'nin kabri Polatlı'da mı?

Türk tarihinin en önemli mutasavvıflarından olan alim ve İslam filozofu Hacı Bektaş-ı Veli’nin hayatına dair uzun süredir araştırmalarını sürdüren Polatlı Belediyesi; elde edilen yeni bilgi ve bulguları Güldeste Konak’ta düzenlenen toplantıda kamuoyu ile paylaştı.

Hacı Bektaş-ı Veli'nin kabri Polatlı'da mı?
  • 23 Temmuz 2022, Cumartesi 13:17

Türk tarihinin en önemli mutasavvıflarından olan alim ve İslam filozofu Hacı Bektaş-ı Veli’nin hayatına dair uzun süredir araştırmalarını sürdüren Polatlı Belediyesi; elde edilen yeni bilgi ve bulguları Güldeste Konak’ta düzenlenen toplantıda kamuoyu ile paylaştı. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen Türkiye ve Polatlı Tarihi Konusunda Yaşanan Yeni Gelişmeler ve Yeni Bulgular Hususunda Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı’nda katılımcılara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma Merkezi’ne bağlı Akademisyenler ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin Polatlı’da yaşadığına, kabrinin Polatlı toprakları üzerinde bulunduğuna dair araştırmalarını yıllardır sürdüren Polatlı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Kurt tarafından bilgilendirme yapıldı.

VELAYETNAME’DE ADI GEÇEN TÜM BÖLGE İSİMLERİ POLATLI’YI İŞARET EDİYOR

Firdevsî-i Rûmî tarafından kaleme alınan Velayetname adlı eserde Hacı Bektaş-ı Veli’nin yaşamını sürdürdüğü ve defnedildiği yer ve bölge isimlerinin tümünün Polatlı toprakları üzerinde bulunduğuna dair hazırlanan sunum Polatlı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Kurt tarafından gerçekleştirildi. Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Taşğın konuya ilişkin yaptığı konuşmada Hacı Bayram Veli’nin yaşamına ilişkin Velayetname adlı eserde adı geçen Tekke, Bacı, Karacaahmet, Hacı Tuğrul, Suluca, Karahöyük ve Çile Dağı isimlerinin tümünün Polatlı topraklarında, birbirlerine yakın lokasyonlarda bulunduğuna dikkat çekti.

Türkiye ve Polatlı tarihinde Hacı Bektaş-ı Veli ile ilgili yürütülen tüm çalışmalara yeniden yön verecek hususların masaya yatırıldığı İstişare Toplantısı’na; Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Taşğın, Alevilik ve Bektaşilik Uzman Araştırmacı İbrahim Bahadır, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Danışmanı Fethullah Güner, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Bostancı, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abuzer Kalyon, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu, Oda ve Dernek Başkanları, Mahalle Muhtarları ve Basın Mensupları katıldı.

AKADEMİSYENLER TARİHİ NOKTALARI YERİNDE İNCELEDİ

Toplantıda Hacı Bektaş-ı Veli’nin Polatlı toprakları üzerinde yaşadığına ve Polatlı’ya defnedildiğine dair bulguların; üniversiteler tarafından başlatılacak olan akademik çalışmalara ve tezlere ışık tutacağı dile getirildi. Polatlı Belediyesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen istişare toplantısında gündeme getirilen iddialar katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş-ı Veli Araştırma Merkezi’ne bağlı akademisyenler toplantının ardından Halkla İlişkiler Müdürü Murat Kurt’un rehberliğinde Velayetname’de adı geçen; Tekke Köyü, Hacı Tuğrul Köyü, Hacı Tuğrul Baba Türbesi, Sulucakarahöyük Bölgesi, Bacı Köyü ve Çile Dağı’nı ziyaret ederek bulguları yerinde inceledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: POHA Haber

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

DDDD

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık