Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül’ün çalışmaları ile kredi üst limiti 650 bin TL’ye yükseldi.
Polatlı Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ve TESKOMB Genel Başkanı Sayın Abdülkadir Akgül’ün önemli çalışmalarıyla esnaf kefalet kooperatif kredi üst limiti 500 bin TL’den 650 bin TL’ye yükseltilmiştir. Kredi ödemeleri aylık, 3 aylık ve 6 aylık periyodlarla ödenebilecektir. Kredi yıllık faiz oranı ise yüzde 25 olarak belirlenmiştir. Kredi üst limitini kullanmak isteyen esnaflarımızın daha önce kullanmış oldukları kredilerde gecikme ya da takip taksiti olmaması gerekmektedir. Bankada gecikmede olan kredi taksitlerine ilk 30 gün yüzde 45, ikinci 30 gün yüzde 75 oranında gecikme faizi, takibe düşen taksitlere ise yıllık yüzde 36 temerrüt faizi uygulanacaktır. 10 Temmuz 2023 tarihi öncesi kullandırılan krediler için ek kredi çekmek isteyen esnaflarımızın, mevcut kredilerini kapatması gerekmektedir." diye konuştu.
"Polatlı Esnafının Yanındayız"
Başkan Kıymaz, "Tüm esnafımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Esnaflarımız kredi ile ilgili mevzuatı kooperatifimize gelerek, kredi memurlarımızdan öğrenmelerini önemle rica ediyorum. En doğru bilgiyi kooperatifimizden alabilirler. Polatlı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi dün olduğu gibi bugünde, yarında Polatlı esnafının yanında olacaktır.” dedi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve TESKOMB Genel Başkanı Sayın Abdülkadir Akgül’e teşekkür eden Başkan Kıymaz, “Ben 2. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak, esnafımız adına güzel çalışmalar yapan, esnafımızı yalnız bırakmayan iyi günde kötü günde hep bizimle olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘a ve TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgün’e esnafımız, Yönetim ve Denetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum.” diyerek açıklamasını tamamladı.
Yorum Yazın