Polatlı'nın en çok okunan habercisi

  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9778
  • GR ALTIN 2325.5
  • ÇEYREK 3826.0

CHP Polatlı İlçe Başkanı Bilal Avcı: Fikir Emekçileri, bir ölür bin dirilir

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı yayımladığı mesajında Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Diyarbakır Şehit İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem’i andı.

CHP Polatlı İlçe Başkanı Bilal Avcı: Fikir Emekçileri, bir ölür bin dirilir
  • 24 Ocak 2021, Pazar 20:13

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, 24 Ocak tarihinin yerine konulamayacak değerli isimlerin kaybedildiği acı bir gün olduğunu belirterek, katledilişinin 28'nci yılında,tüm hayatını gazetecilik mesleğine ve hakikat mücadelesine adayan, fikir emekçisi, Araştırmacı Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu, hain bir saldırıyla 5 görevli emniyet personeli ile birlikte şehit edilişinin 20'nci yılında Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve vefatının 11'nci yılında eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem’i yayınladığı mesajla andı.

Avcı, "Fikir Emekçileri, bir ölür bin dirilir"

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı mesajında, "Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk İlke ve Devrimleri’nin yılmaz savunucusu, araştırmacı gazeteciliğin temsilcisi, özgür ve bağımsız Türkiye sevdalısı Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden 28 yıl geçti. Geçen onca yıla rağmen bu cesur kalemi susturan terör eyleminin arkasındaki karanlık eller, ne yazık ki hala ortaya çıkarılamadı. İçinden geçmekte olduğumuz süreç hakikatin peşinde, halkın bilgi edinme hakkı için mücadele eden gazetecilere yönelik saldırıların ve baskının arttığı; Cumhuriyet, Demokrasi, Laiklik, temel hak ve özgürlüklerimiz için Adalet ve hakikat mücadelesinin sertleştiği günlerdeyiz. Bu günlerde basın ve fikir emekçilerinin değerini daha çok hissediyoruz. Uğur Mumcu ve hakikat mücadelesi için, halkın bilgi edinme hakkı için canını ortaya koymuş tüm düşünce insanlarımızın aydınlattığı yoldan dönmeyeceğimizi de bu vesileyle bir kez daha haykırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Avcı, "Mumcu’nun İdealleri, Fikirleri Bizlerle Beraberdir"

Avcı, "Yazdıklarıyla, miras bıraktıkları eserlerle, yetiştirdikleri değerlerle, ilham kaynağı oluşlarıyla yolumuza ışık tutan aydınlarımızı unutmayacağız. Her birini hatırlayacağız. Her geçen gün hakikat mücadelesi yolunda çoğalacağız. Bizler eşitlik, özgürlük, kardeşlik, adalet, barış ve demokrasi isteyenleriz. Bu ilkeleri benimseyen geniş halk yığınlarıyız. Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarıyla yaşama geçirildiği bir ülkenin özlemi içindeyiz. Bu yolda birleşmeye devam edeceğiz. Bütün hayatı; Cumhuriyet, Laiklik ve Demokrasi karşıtlarıyla, yolsuzların ortaya çıkarılmasıyla, hakikat mücadelesinde geçmiş olan Uğur Mumcu, dün olduğu gibi bugün de mazlumlar ve mağdurlar adına yürüdüğümüz yolda; yazdıklarıyla, fikirleriyle ve idealleriyle bizimle beraberdir!"

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, "Katledilişinin ardındaki sır perdesinin onlarca yıldır yırtılıp parçalanması yolunda adım atılmaması vicdanları kanatırken, milyonların gözyaşlarıyla yolcu ettiği Uğur Mumcu’yu saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. Aynı şekilde beş emniyet personeli ile birlikte, hain bir saldırıyla şehit edilen Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve şehit polislerimizi rahmetle anıyorum. Partimizin Parti Meclis üyeliğini de yapan eski Dışişleri Bakanımız sayın İsmail Cem’i rahmetle anıyorum." dedi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: POHA Haber

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

DDDD

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık