- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş

- 26 Mart 2020, Perşembe 18:44
- A-
- A+
- 124 kez okundu
Polatlı Esnaf Kefalet Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, "Esnafımızın takipte bulunan borçlarını da kapsayacak şekilde çözüm yolları aramaktayız. Amacımız esnafımızın bu sıkıntılı dönemi en az hasar ile atlatmasını sağlamaktır." dedi.
Korona Virüs tedbirleri sonucu kepenk indiren bir çok esnaf için bir açıklama yapan Polatlı Esnaf Kefalet Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz şunları söyledi.
"Değerli Esnaf ve Sanatkar kardeşlerim, içinde bulunduğumuz olağanüstü durum nedeniyle çok büyük sıkıntılar içerisinde olduğunuzu biliyorum. Maalesef Corona Virüs nedeniyle esnaf ve sanatkarımız çok zorlu bir süreç içerisindedir. Bu zorlu süreçte sizlerin sıkıntılarını gidermek adına TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül’ün önderliğinde, Esnafımızın takipte bulunan borçlarını da kapsayacak şekilde çözüm yolları aramaktayız. Amacımız esnafımızın bu sıkıntılı dönemi en az hasar ile atlatmasını sağlamaktır. Aranızda dükkanını ekmek teknesini zorunlu olarak kapatan esnaf kardeşlerimiz var, işleri %90 oranında azalan hatta siftah yapmadan kepenk kapatan kardeşlerimiz var. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Polatlı Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak dün olduğu gibi bugün de sizlerin yanında olup, her türlü desteği vereceğiz." şeklinde konuştu.
"Esnaflarımıza Kooperatifimiz kefaleti ile kredi temin etmeye çalışacağız"
"Halkbank Esnaf Destek Paketi ile sunulan kredinin Kooperatifimizce kullandırılan Hazine Destekli kredilerden hiç bir farkı yoktur." diyen Başkan Kıymaz sözlerinin devamında şunlara yer verdi.
"Değerli Esnaf kardeşlerim, Covid-19 salgını nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızın hazine destekli kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından alınan Kararlar Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Kararnameyle Esnaf Kredi Kooperatiflerimiz aracılığı ile Halkbank tan kullanılan kredilerin Nisan, Mayıs, Haziran taksitleri 3 ay ertelenmiştir. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile yürürlüğe girmiş olan kararnameye Şart olarak Esnafımızın yanında çalışan sayısında değişiklik olmama şartı getirilmiştir. Yanında işçi çalışan işçisini, işten çıkarması halinde vade erteleme geçersiz olacaktır. Esnafımızın ödeme tablosu üç ay ötelenmiştir Sistem Banka tarafından düzenlenecektir. Yani Nisan ayında ödemesi olan Esnafımız 3 ay sonra Temmuz ayında Mayıs ayında ödemesi olan Ağustos ayında Haziran’da ödemesi olan Eylül ayında ödemelerine başlayacaktır. Esnafımızın bu konuda yapacağı şey kooperatifimize gelerek Borçlarının erteleme süreci boyunca yanında çalışan işçi sayısını azaltmayacağına ve borçlarının üç ay ertelenmesine dair taahhüt verecektir. Esnaf Destek Paketinden yararlanamayacak olan Esnaflarımıza Kooperatifimiz kefaleti ile kredi temin etmeye çalışacağız. Kredi bakiyesinde boşluk bulunan esnafların talepte bulunmaları hâlinde, aynı faiz oranı ve aynı koşullarla kredi limit boşlukları oranında kredi kullanabileceklerdir. Halkbank Esnaf Destek Paketi ile sunulan kredinin Kooperatifimizce kullandırılan Hazine Destekli kredilerden hiç bir farkı yoktur. Kooperatifimizden daha önce kredi kullanmamış olan esnaflarımız doğrudan Halk bankasına başvurarak kredi talebinde bulunabilecekler." dedi.






HABERE YORUM YAZIN

-
Uğur Mumcu katledilişinin 28. yıldönümünde Polatlı'da unutulmadı
-
Pandemi nedeniyle kapatılan iş yerleri için vergi kararı
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa kredi müjdesi
-
Binalarda 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunlu hale getirildi
-
Polatlı'da o aileye yardım eli uzatıldı!
-
Ayçiçek yağına bir ay yüzde 5 zam
-
PERPA Pazar yerinin elektrikleri kesildi! Pazarcı esnafı telefon flaşlarını açtı
-
Polatlı Belediye Tiyatrosu ‘Çılgın Dede’ adlı kukla tiyatrosu online olarak öğrencilerle buluşuyor