Polatlı'nın en çok okunan habercisi

  • Dolar 32.3381
  • Euro 35.1807
  • GR ALTIN 2243.0
  • ÇEYREK 3690.3

Başhekim Reyhan Öztürk duyurdu: Polatlı Devlet Hastanesi'nden yeni hizmet

Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Reyhan Öztürk, Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi'nde cerrahi müdahale yapılan hastalara ultrasonografi eşliğinde bölgesel sinir bloğu uygulamasına başlanıldığını duyurdu.

Başhekim Reyhan Öztürk duyurdu: Polatlı Devlet Hastanesi'nden yeni hizmet
  • 21 Temmuz 2022, Perşembe 12:18

Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Reyhan Öztürk, Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi'nde cerrahi müdahale yapılan hastalara ultrasonografi eşliğinde bölgesel sinir bloğu uygulamasına başlanıldığını duyurdu. Başhekim Öztürk, uygulama hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

ANESTEZİYE ALTERNATİF YÖNTEM

Uygulamanın özellikle kol ve bacak bölgelerine yapılan cerrahi müdahalelerde tercih edildiğini belirten Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Reyhan Öztürk, hastaların daha konforlu bir ameliyat süreci ve ameliyat sonrası dönemi geçirdiğine dikkat çekti. Öztürk, "Hastanın genel durumu ile yapılacak olan cerrahi müdahalenin süresi de dikkate alınarak yapılan Bölgesel Sinir Bloğu uygulaması, genel anesteziye alternatif bir yöntem olarak uygulanıyor" 

İLACIN ETKİSİ GEÇTİĞİNDE TÜM VÜCUT FONKSİYONLARI NORMAL HALİNE DÖNÜYOR

Uygulamanın nasıl yapıldığına dair bilgiler veren Başhekim Öztürk, "Bölgesel Sinir Bloğu uygulamasında hastalarda genel anesteziye karşı oluşabilecek korku ve stresi önleyerek, genel anesteziye bağlı gelişebilecek komplikasyonlardan da hastayı koruduğunu ve Anestezi ve Reanimasyon Uzman Hekimi tarafından uygulanan yöntem ile ameliyat yapılacak alana giden sinirlerin etrafına ultrasonografi eşliğinde sinir uyarıcı cihazların yardımı ile anestezik ilaç verilerek o bölgede hissizlik ve hareketsizlik sağlanıyor. Ayrıca ilaçların etki süresi geçtiğinde ise tüm vücut fonksiyonları normal haline geri dönüyor. Bölgesel Sinir Bloğu uygulaması ile hastayla erken evrede iletişime izin verilerek cerrahi işlem sırasında hastanın uyanık kalması sağlanarak dolaşım ve solunum fonksiyonlarında olumsuz etkilerin görülmesi engellenmiş oluyor. Ayrıca hastalar erken dönemde beslenmesine de başlama imkanı buluyor." ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: POHA Haber

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

DDDD

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık