Polatlı'nın en çok okunan habercisi

  • Dolar 32.3251
  • Euro 35.078
  • GR ALTIN 2280.9
  • ÇEYREK 3752.2

Avrupa Birliği de 'Afrin'deki saldırıyı YPG yaptı' diyemedi

Avrupa Birliği, 'Suriye'nin Afrin ilçesindeki terör saldırısında YPG'yi dillendirmezken, sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği de 'Afrin'deki saldırıyı YPG yaptı' diyemedi
  • 30 Nisan 2020, Perşembe 2:26

Terör örgütü YPG'nin Afrin'de düzenlediği terör saldırısında 11'i çocuk 40 sivil hayatını kaybederken, 47 sivil de yaralandı. Saldırının ardından açıklamalarda bulunan ABD ve Avrupa Birliği, faili belli katliamın sorumlularının adını, YPG'yi dillendirmekten çekiniyor.

AB DE "YPG YAPTI" DİYEMEDİ

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrel'in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin ilçe merkezinde bomba yüklü yakıt tankeriyle gerçekleştirdiği terör saldırısına isim verilmeden tepki gösterildi.

"SORUMLULAR HESAP VERMELİDİR"

Açıklamada, terör saldırısının aralarında çocukların da bulunduğu en az 40 kişinin ölümüne yol açtığı belirtilerek, AB'nin başsağlığı dilekleri iletildi.

"Suriye'nin Afrin ilçesindeki korkunç terör saldırısının hiçbir gerekçesi olamaz. Sorumlular hesap vermelidir." ifadesi kullanılan açıklamada, AB'nin Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen'in ülke genelinde ateşkes çağrısını desteklediği yinelendi.

Açıklamada, Suriye'de istikrar için tek seçeneğin BM nezdinde yürütülen siyasi süreç olduğu vurgulandı.

11'i ÇOCUK 40 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Suriye’nin kuzeyinde Afrin ilçe merkezinde bir araca yerleştirilen bomba infilak etmiş, terör örgütü YPG/PKK'nın bomba yüklü tankerle düzenlediği terör saldırısında 11'i çocuk 40 kişi ölmüş, 47 kişi yaralanmıştı.

Terör örgütü YPG/PKK, Azez, Afrin, Bab ve Cerablus bölgelerinde sık sık saldırılar düzenleyerek Türkiye'nin Suriye Milli Ordusu ile düzenlediği Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatı ile oluşturduğu huzur ortamını bozmaya çalışıyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

DDDD

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık