Polatlı'nın en çok okunan habercisi

  • Dolar 32.5328
  • Euro 35.003
  • GR ALTIN 2439.8
  • ÇEYREK 4014.9

15 yıldır devam eden Kanalizasyon sorunu köylülerin canına tak etti!

Haymana'ya bağlı Çatak Mahallesi sakinleri köylerinde 15 yıldır devam eden kanalizasyon sorunu köylülerin canına tak etti. Köylüler içme suyunu içemediklerini tankerler ile köye su getirdiklerini ve kuyusu olanın kuyudan su çektiklerini söylediler.

15 yıldır devam eden Kanalizasyon sorunu köylülerin canına tak etti!
  • 07 Nisan 2021, Çarşamba 15:47

Konya bağlı Cihanbeyli İlçesinin Kandil Mahallesi'nin kanalizasyonu Haymana'ya bağlı Çatak, Toyçayır ve Emirlerkesikkavak Mahallelerine aktığı, bu nedenle köylerde içme suyu başta olmak üzere tarım ve hayvancılıkta mağduriyet yaşandığı bir çok küçükbaş hayvanında bu sebepten telef olduğu öğrenildi. 

Konu ile ilgili Çatak Mahalle Muhtarı Zekeriya Karakuş, Konya ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bir çok kez başvurdu. Noter ile birlikte sorunu yerinde de  tespit ederek, her iki kurumada ihtarname çeken muhtar eli boş döndü. 

Köylüler ve Muhtar Zekeriya Karakuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bu konuyu çözeceğine inandığını ve buradaki sorunun ortadan kaldırılmasını istedi. 

MANSUR BAŞKAN'DAN BİR ÇÖZÜM BEKLİYORUZ!

POHA Haber'den Recep Günyüzlü'ye konuşan Zekeriya Karakuş yaptığı açıklamada; 

"15 yıldır devam eden bir sorunumuz var, Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Kandil Mahallesi'nden köyümüze kanalizasyon suyu akmaktadır. Tarım ve Hayvancılıkta kullanılan Kandil ile Çatak derelerinde akan kanalizasyon atık suları ile kirlenen akarsu bizlere zarar vermektedir. Bu sudan içen büyükbaş ve küçükbaş, kanatlı kümes hayvanlarında hastalıklar sonucunda ölümler olmaktadır. Köyümüzde bu gerekçe ile sulama yapamadığımız gibi hiç bir şekilde de temiz suyumuz yok. 15 yıldır bir çaba göstermemize rağmen bir sonuç alamadık, Mansur Başkan'ın sesimizi duyduğu an itibariyle bu sorunu çözeceğine inancımız tamdır. Biz gerekli yerlere bir kez daha başvurduk. İnşallah bu sorun ortadan kalkar." dedi. 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Kaynak: POHA Haber

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
ANKET

DDDD

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık